Het goede oude huismiddel: TOCO-THOLIN

Vorige week gaf ik jullie op Facebook een korte hint over dit bekende maar tegenwoordig minder gebruikte huismiddel. Vandaag schrijf ik graag een review/blog over het gebruik van dit wondermiddel en waarom ook jij het in huis zou moeten hebben.

TOCO THOLIN

Toco-tholin spierolie is een verwarmende en rustgevende olie gemaakt van 7 etherische oliën en menthol. De olie is 100% natuurlijk en proefdier-vrij en de werking ervan is gebaseerd op de kruidengeneeskunde. Carl Friederiezie is de ‘uitvinder’ van dit middel en heeft het aan het begin van de 20e eeuw op de markt gebracht. Naast de bekende spierolie ontwikkelde de volgende generatie ‘TOCO-THOLINS’ ook andere producten, zoals de TOCO THOLIN spierbalsem. Alle nodige informatie over het product en de producent zijn hier te vinden. De ingrediënten van de spierolie (op de afbeelding) zijn pepermunt-, eucalyptus-, steranijs-, petitgrain-, lavendel-, rozemarijn-, kruidnagelolie en het recept is nooit aangepast of veranderd, vandaar ook de benaming, ‘het goede oude huismiddel’.

Waarvoor kan ik de etherische olie gebruiken?

De olie werkt in eerste instantie rustgevend en ontspannend, maar heeft ook een ontsmettende en verfrissende werking. Je kan de olie gebruiken tegen de kriebelhoest, huidontstekingen, tegen insecten in de slaapkamer, in bad of in de sauna en voor extra energie en lucht tijdens het sporten. Enkele druppels olie voor het slapen gaan op je voorhoofd smeren en je zal heerlijk slapen. Vermoeide en gespannen nek en schouders? Enkele druppels op de knooppunten en je zal meteen verschil merken!

Mijn ervaring

Twee weken geleden stond ik in de Kruidvat bij de afdeling medicijnen & homeopathische middelen te kijken naar een ‘nieuw’ wondermiddel tegen mijn chronische spierpijn. Afgelopen jaren heb ik echt van alles gebruikt en telkens ga ik weer op zoek naar iets nieuws, in de hoop dat het inderdaad een wondermiddel zal zijn. Nu is het niet zo dat deze olie geneeskrachtige effecten heeft of je meteen van al je pijn helpt, maar het is zeker een GOED (oud) huismiddel die je zonder je te hoeven zorgen maken over de bijwerkingen en dierproeverijen kan gebruiken bij dagelijkse kwaaltjes als vermoeidheid en hoofdpijn.

Voor niet meer dan 5 euro heb ik het na het lezen van de ingrediënten (alleen maar kruiden dus) aangeschaft en diezelfde avond zoals op de verpakking stond enkele druppels op mijn voorhoofd gesmeerd terwijl ik op de bank probeerde te ontspannen. Juist omdat ik geen bijzondere verwachtingen had van het middel stond ik versteld van hoe ik me na enkele seconden voelde! Heerlijk verfrist, een koud maar fijn gevoel ging door mijn hoofd en ik werd er helemaal ‘zen’ van. Toen ik vervolgens naar bed ging besloot ik ook wat druppels op mijn nek en schouders te smeren, en ik (normaal heb ik veel moeite met inslapen) sliep als een roosje 🙂

Sindsdien gebruik ik het bijna dagelijks voor het slapen gaan om tot rust te komen en voor mijn nek en s als ik me weer stijf voel. DUS: ik heb géén spijt van mijn aankoop. Het fijne is dat ik me helemaal geen zorgen hoef te maken om het gebruik ervan doordat het helemaal natuurlijk is en dus geen eventuele bijwerkingen heeft en/of andere complicaties. Echter is iedere huid en lichaam natuurlijk anders en kan het zo zijn dat net jij er wel op reageert door eventueel huiduitslag, jeuk, of helemaal geen reactie (ook geen positieve). Dat is nou eenmaal zo met alle medicijnen!

 

 

 

Ooit heb ik een eendaagse cursus Kruidengeneeskunde gevolgd en ik heb me daarna ook verdiept in kruiden. Je hebt wellicht gemerkt dat ik ook veel met kruiden kook en niet bang ben om nieuwe kruiden te gebruiken. Daarom, en omdat het leuk is om te schrijven, vertel ik jullie in een volgende blog meer over drie geneeskrachtige kruiden die je waarschijnlijk wel in huis hebt maar niet altijd toepast bij ziekte of malaise. Je blijft het beste op de hoogte door natuurlijk mijn Facebookpagina (klik!) te volgen en deze ook in te stellen als ‘eerste’ in je feed.

 

Liefs,

Nawie

 

Geraadpleegde bronnen:

Mijn geweldige hersenen & intuïtie en: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/129135-toco-tholin-het-goede-oude-huismiddel-etherische-olien.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *