3 tips voor een betere CV !

Als recruiter is het bestuderen van andermans CV en motivatiebrief een van de dingen waar je het meest mee bezig bent. Voor dezelfde vacature ontvang je tig sollicitaties van allerlei mensen die totaal van elkaar verschillen. De een is gek op surfen en heeft een studie antropologie gedaan, de ander zit op volleybal en studeert een een moderne taal. De een is super mondig en vertelt meteen alles over zichzelf en haar of zijn omgeving, de ander is gesloten en wacht eigenlijk op de vragen die je gaat stellen.

Als recruiter is het in de eerste instantie jouw taak om kandidaten voor een vacature te selecteren, alvorens je ze hebt gesproken en/of gezien. Je hebt niet de tijd of ruimte om iedereen uit te nodigen voor een gesprek, dus je moet kritisch zijn, wat nogal een uitdaging is met de weinige informatie die je dan hebt. Wat je vaak ontvangt is een CV en eventueel een motivatiebrief. Zijn de lay-out, opmaak en inhoud van de CV dan echt zó belangrijk als men doet claimen? Kan ik worden afgewezen op basis van mijn CV?

Die vragen kan ik moeilijk beantwoorden, maar ik kan wel mijn eigen ervaring met jullie delen. Ik heb nog niemand afgewezen op basis van de lay-out of opmaak van CV, wel op basis van inhoud en/of motivatiebrief. Ik eis geen pasfoto en/of beschrijving van jezelf, maar ik blijf wel langer hangen bij jouw CV dóór die foto en persoonlijke beschrijving. Ik weet dat er bij veel instellingen wel wordt gekeken naar de opmaak en lay-out van het CV, daarom geef ik je vandaag drie tips voor een beter CV!

#tip1 Begin met een introductie!

Het is heel saai om telkens CV’s te lezen die op dezelfde manier beginnen .. personalia, werkervaring, opleidingen, talen en hobby’s. Je trekt de aandacht van de recruiter door je te onderscheiden, en vooral, door meteen met de deur in huis te vallen. Vertel kort wat over jezelf, wat je te bieden hebt en waarom jij geschikt zou zijn voor bepaalde functies. Dit kan je doen door bijvoorbeeld bovenaan je CV of na je personalia een kort stukje over jezelf te schrijven. Solliciteer je voor een specifieke functie? Beschrijf dan waarom jij de ideale kandidaat bent.

#tip2 Lay-out en opmaak

Je zou denken, het gaat er toch om dat alles er staat. Dat klopt, maar belangrijker is HOE het er staat. Een werkgever leest wekelijks, misschien wel dagelijks lappen tekst, motivatiebrieven en CV’s. Het is wel degelijk belangrijk dat alle informatie op leuke en aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd. Niet alleen een leuk lettertype en wat spaties, maar ook kleuren, korte of lange titels, interpunctie en een eventuele foto zorgen ervoor dat de recruiter langer zal kijken naar JOUW CV. Zodra je CV de aandacht trekt zal diegene je ook beter onthouden en dit is natuurlijk alleen maar in jouw voordeel indien je later ook nog voor een gesprek wordt uitgenodigd. Hij of zij zal dan denken ; ‘Hey! Dat is diegene van de leuke CV’. Zorg voor een kleurrijke CV maar maak er geen regenboog van, kies voor twee à drie kleuren en kies een lettertype die zacht is maar niet te speels. Zorg ervoor dat je alle informatie verdeeld in duidelijke kopjes, bijvoorbeeld ‘Personalia, werkervaring en opleidingen’. Een foto is leuk, maar laat je foto niet te veel ruimte in nemen en maak letters nooit onnodig dikgedrukt of schuingedrukt, dit kan heel vervelend lezen zijn. Denk eraan: het moet leesbaar zijn, aantrekkelijk en ook nog eens informatief. Kies kleuren die ook iets over jezelf zeggen of over de functie waarnaar je solliciteert.

#tip3 Wees TO THE POINT!

Wat ik daarmee bedoel is dat je absoluut geen onnodige en extra informatie in je CV moet zetten. Een recruiter is op zoek naar de ideale kandidaat, presenteer je dan ook op die manier. Zorg ervoor dat alleen relevante dingen in je CV staan en zet minimaal de volgende drie dingen neer over je relevante werkvaringen:
– Waar je hebt gewerkt (bedrijfsnaam, plaats, afdeling)
– Wanneer (jaar is voldoende!)
– Jouw functie met een korte beschrijving

Naast relevante werkervaring en opleidingen is het handig om te weten wat je daarnaast doet of hebt gedaan, vrijwilligerswerk, sport, studentenvereniging … beschrijf dat kort en link die ervaring aan jouw persoonlijkheid door jezelf in die functie indirect te beschrijven.

Voorbeeld: Als bestuurslid van de commissie sport organiseerde ik jaarlijks sportactiviteiten. Ik was *verantwoordelijk* voor de planning, inhoud en uitvoer.

Dat je hier noemt dat je verantwoordelijk was geeft aan dat je een bepaalde verantwoordelijkheid had en dit is weer een stukje positiviteit over jezelf naar de werkgever toe.

Haal teveel informatie weg, zorg voor zo kort mogelijke titels en beschrijvingen, probeer ook pakkende woorden te gebruiken zoals ‘uitdagend, extravert en assertief’.

Een laatste tip die ik kan geven is om een online bewerkingsprogramma voor CV’s te gebruiken, hier vind je verschillende templates die je geheel naar wens kan aanpassen. Lekker makkelijk voor degenen die niet zo handig zijn!

www.cv-voorbeeld.nl

 

P.S. Hebben jullie ook al zin in pepernoten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *