Weekendje Marseille

0 $

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een korte ‘break‘, gewoon even er lekker tussenuit gaan en ver van je omgeving genieten van ‘iets anders’. Dat kan van alles zijn, een luxe hotelovernachting, rondrennen in een pretpark of een trip naar een stad die je niet kent.

Als je ‘stedentrip’ of ‘weekendje weg’ intikt in je browser kom je al snel uit bij Parijs, Londen, Boedapest of Berlijn. Goedkope deals vanaf €70,- brengen je een aantal dagen in een gezellige en toeristische omgeving en vaak zijn de deals het hele jaar door beschikbaar.

Zelf ben ik niet zo’n fan van die kant-en-klare deals en vind ik het veel leuker om de boel zelf te organiseren. Dat is wel veel moeite voor een weekendje weg zou je dan denken. Dat klopt, maar ook mijn weekendjes weg plan ik meestal minimaal een maand vooruit en zijn ook altijd onvergetelijk!

Een aantal weken geleden ben ik voor een lang weekend in Marseille geweest en die ervaring wil ik graag met jullie delen!

Ik ga jullie kort vertellen hoe je, ondanks de drukte en chaos, kan genieten van een weekendje Marseille! 

—————————————————————————————————————————————

Besparen op verblijf en reiskosten is voor mij nummer één bij het plannen van een reis. Besparen op die zaken betekent namelijk meer uitgeven aan de leukere dingen zoals eten, shoppen en leuke dingen doen!

5 tips voor een goedkoop weekendje Marseille 

 1. Boek je vlucht op tijd, minimaal 2 maanden van te voren. Vlieg met Ryanair via Eindhoven, dat is overigens de goedkoopste manier om in Marseille te komen.
 2. Boek je verblijfplek op Airbnb! Wij hebben niet meer dan €100,- betaalt voor 3 nachten in een zelfstandig appartement niet ver van het centrum.  Liever geen zelfstandig appartement? Er zijn ook genoeg nette privékamers met eigen badkamer te huur op Airbnb. Check goed de foto’s en lees de meest recente recensies. 
 3. Haal je ontbijt bij de supermarkt! Gebruik Google om de dichtstbijzijnde supermarkten te vinden.
 4. Lunchen of dineren? Er zijn genoeg lekkere eetplekjes in de buurt van het centrum maar aarzel zeker niet om ook eens wat te bestellen! De ‘Thuisbezorgd’ van Frankrijk is ‘Alloresto.fr’. Voer jouw postcode in en bestellen maar! Je kan voor een categorie ‘Halal’ kiezen indien je voor halal menu wilt gaan. Gek op snacks? In Marseille hebben ze de lekkerste en goedkoopste burgers! 
 5. Te voet in plaats van het OV! De meeste dingen hebben wij lopend gedaan. We hebben eigenlijk alleen gebruik gemaakt van het openbaar vervoer als we langer dan 30 minuten zouden moeten lopen, of als  we ’s avonds laat ergens heen wilden. Marseille heeft overal geschikte voetpaden, maar stippel je wandelroute van te voren goed uit met Google Maps.

 

 

Er zijn een aantal plekken in Marseille die je moet hebben gezien!

 • Vieux Port 
  De oude haven (zie uitgelichte afbeelding). Rondom Vieux Port worden vaak activiteiten georganiseerd, kun je gedurende het hoogseizoen terecht voor een boottocht en vind je chique restaurants. Daarnaast heb ligt Vieux Port in de buurt van de binnenstad, waar je gezellig kan shoppen en waar je op doordeweekse dagen de ‘souvenir markt’ vind. Op de souvenir markt kun je authentieke Franse producten kopen zoals savon de Marseille (zeep), kruiden en kruidenolie.

 • De kust: Prado & Borély 
  In het hoogseizoen betekent dat zwemmen en bakken aan het strand. Maar in de avonduren kun je er ook heerlijk avondeten en lekker wandelen aan de kust. In zowel het voor als najaar is het gemiddeld 20 graden in Marseille en kun je dus ook heerlijk genieten van het strand. Bovendien vind je genoeg restaurants aan de boulevard en bevindt zich aan het eind van Borély een gigantisch park: Parc Borély! In dit park kun je lekker picknicken, een wandeling maken of sporten. Het park heeft een gedeelte met fitness apparatuur voor de sportievelingen onder ons die graag in de buitenlucht trainen.
 • Marché Soleil: de multiculturele buurt! 
  Niet iedereen is fan van die Zuidelijke chaos en drukte, maar als je in Marseille bent moet je ook dat hebben meegemaakt. Marché Soleil is dé plek waar mensen met verschillende achtergronden komen voor hun dagelijkse boodschappen of het kopen van traditionele (feest)kleding. Echter kun je er ook ‘cheap’ shoppen en heb je naast de overdekte markt ook een winkelstraat die er langs loopt met allerlei goedkope kledingzaakjes. Honger? Tegenover de winkelstraat zit een snacktent waarbij je zowel binnen als buiten kan zitten met super lekkere broodjes!
 • Les Terrasses du Port – shoppen of een drankje doen aan zee
  Dit winkelcentrum is voor Nederlandse shopfreaks dé plek om leuke kleren en cosmetica te kopen. Alle winkels die je nodig hebt vind je in dit winkelcentrum en op het terras kun je genieten van een koel briesje en een prachtig uitzicht. Op het terras tref je ook verschillende cafetaria’s waar je met een uitzicht op de zee kan genieten van een warm of koud drankje.

  cof
  Op deze foto was het uitzicht niet zo geweldig in verband met de mist en het grijze weer.
 •  Les calanques de Cassis – aanrader!
  Dit hebben wij zelf niet gedaan in verband met het seizoen, maar iedereen raad het mij, en jou dus ook, aan om het te doen. Een calanque is : ‘een geografische vorm in de vorm van een diepe vallei met steile hellingen en deels ondergedompeld in de zee, aldus Wikipedia’. De bekendste calanques zijn die tussen Marseille en Cassis. Met privé of groepstochten kun je deze prachtige plekken bezoeken! Check hiervoor de website marseille-tourisme.com 

les calanques de marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *