Bloemvrije kokoskoekjes

0 $

Ben jij ook op zoek naar iets lekkers wat je zelf kan maken maar je niet te veel tijd kost? Ook niet te veel ingrediënten? Waar ook nog eens geen melk of bloem in zit?

Alors là – vous êtes à la bonne adresse – of tewel, ik heb een superleuk recept voor je!

Deze kokoskoekjes kan iedereen maken en zijn binnen minder dan een uur klaar. Let erop dat je
– met schone handen werkt
– de koekjes niet aanraakt als je ze uit de oven haalt
– dit recept deelt met al jouw kokoksmaatjes!

Ingrediënten

300 gram gemalen kokos
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 grote eieren

1 eiwit
gemalen kokos

Werkwijze

  1. Meng de kokos en de suikers door elkaar in een kom.
  2. Voeg de eieren een voor een toe en meng het tot een geheel – niet al te plakkend deeg. (niet plakkend is helemaal ideaal)
  3. Leg een bakje klaar met daarin 1 eiwit (ik had er 2 nodig) en een ander bakje met daarin gemalen kokos. Maak eerst kleine balletjes van ongeveer 25 gram. Haal ze vervolgens door het eiwit en rol ze daarna door de gemalen kokos totdat ze een goed kokoslaag hebben.
  4. Op de bakplaat, in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven staan, totdat deze lichtbruin zijn gekleurd. Té bruin is niet lekker!
  5. Haal ze uit de oven en laat ze een poosje afkoelen. Raak ze pas aan nadat ze zijn afgekoeld, anders is er een grote kans dat ze uit elkaar vallen doordat ze nog zacht zijn na het bakken. Bewaar ze in een afgesloten doos in een niet vochtige en donkere ruimte. Meteen opeten mag natuurlijk ook!

nor

 

Geniet ervan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *