Stel je voor, je bent in Parijs, of in een andere romantische stad, en je hebt maar 8 uur de tijd om erop uit te gaan en de stad te verkennen, wat moet je dan doen en waar moet je beginnen? Als ik dán advies zou mogen geven, zou ik zeggen: NIET DOEN! Waarom? Omdat Parijs of een vergelijkbare stad veel te groot is om in zo weinig tijd te verkennen en het zou echt zonde zijn van je trein/bus/vliegticket om er maar zo kort…Ga door met lezen van “8 hours Paris!”

Vorige week ben ik samen met mijn twee beste vriendinnen bij onze Duitse buren op bezoek geweest. Het plan was om een gezellig en vooral actief dagje ‘buitenland’ te doen. Actief en gezellig was het zeker, maar door de genadeloze kou hebben we het wat minder actief dan gepland gehouden en werd het een dagje shoppen en eten in Düsseldorf, slechts een uur en een kwartier rijden vanaf Nijmegen en bovendien een super diverse en multiculturele stad met een heleboel interessante hotspots. Rond deze tijd…Ga door met lezen van “Düsseldorf, shop & cultuurstad”

Vandaag ben ik begonnen met het schrijven van een reeks blogs over steden die je in Nederland kan bezoeken. Korte maar krachtige blogs telkens over een andere stad en wat je er kan beleven. Op mijn Facebook heb ik deze reeks aangekondigd met een win-actie, namelijk het winnen van een NS Dagretour bij het raden van de locatie van de foto die ik had gedeeld. Binnen no-time had ik een reactie en de winnares kan binnenkort met een NS dagretour van Nawies.nl naar Amsterdam! Leuk…Ga door met lezen van “De Brabantse hoofdstad: ‘s-Hertogenbosch”

0 $ De kerstdagen en het nieuwe jaar zijn al in zicht en we worden dagelijks gespamd met kerstacties, aanbiedingen en fikse kortingen op weekendjes weg naar Londen, Parijs of Boedapest. Steden waar je wel even naartoe kan en waar je misschien wel een heerlijke feestmaand kan beleven. Feest of niet, een weekendje weg blijft leuk en al helemaal als je er het meest uit kan halen. Afgelopen weekend kondigde Ryanair allerlei Black Friday kortingen aan en kon je voor maar liefst 10 euro een…Ga door met lezen van “5 LONDEN MUST DO TIPS!”

0 $ Ooit gehoord van döner nachos? Ik niet! In deze zaak, waar je échte authentieke doner kebab kan vinden uit Duitsland, hebben ze voor maar £3,99 een nachos met doner snack, heerlijk geserveerd met kaassaus, tomaten-paprikasaus, verse donervlees naar keus (rund,kip of mix) en jalapeno pepers. Daarnaast krijg je ook nog eens drie andere sauzen die je erbij kan doen. Een heerlijke snack voor de lunch, of gewoon om gek te doen als tussendoortje. Voor tussen de 4 en 8 pond kun je een…Ga door met lezen van “German Döner Kebab, de beste tip voor döner wereldwijd – (Check it out in London!)”

0 $ Brussel, 16 januari 2017    Mijn eerste trip naar een onbekend land binnen Europa. Voor we besloten naar Malta op vakantie te gaan zijn we eigenlijk op zoek gegaan naar unieke vakantiebestemmingen die niet te duur zijn maar waar het wel lekker weer , uitdagend en vooral halal is. Met halal bedoel ik dat je er lekker kan eten zonder je druk te maken of er alcohol of niet-halal vlees in zit ; en dat je niet raar wordt aangekeken als je een…Ga door met lezen van “Malta”

0 $ SNACK heeft in België en Frankrijk een net wat andere betekenis dan voor ons in Nederland. Míjn ervaring met SNACK begon in Antwerpen. Na het behalen van mijn VWO diploma besloot ik doordat ik was uitgeloot voor de studie Geneeskunde om niet te studeren maar gewoon lekker een jaartje er tussenuit te gaan. Ik had in de laatste jaren van het voorgezet onderwijs veel Franse lessen gevolgd en ik wilde graag iets doen waarmee ik écht kon laten zien dat ik Frans kon en waardoor ik mijn…Ga door met lezen van “Le monde du SNACK”

0 $ Iedereen heeft wel eens behoefte aan een korte ‘break‘, gewoon even er lekker tussenuit gaan en ver van je omgeving genieten van ‘iets anders’. Dat kan van alles zijn, een luxe hotelovernachting, rondrennen in een pretpark of een trip naar een stad die je niet kent. Als je ‘stedentrip’ of ‘weekendje weg’ intikt in je browser kom je al snel uit bij Parijs, Londen, Boedapest of Berlijn. Goedkope deals vanaf €70,- brengen je een aantal dagen in een gezellige en toeristische omgeving en vaak zijn de deals het hele…Ga door met lezen van “Weekendje Marseille”

0 $ Wie houdt er nou niet van een heerlijk stukje baklava met pistache of walnoten? In Nederland kennen we Baklava vooral als een Turks gebakje dat we bij de Turkse bakker of supermarkt kopen. Vooral op feestjes is Baklava een belangrijk onderdeel geworden van de Nederlandse maatschappij, want zelfs op vieringen zoals Kerst en Nieuwjaar bestelt ons volk graag wat Baklava bij de bakker of zelfs online! Baklava is voor mij echter niet alleen Turks, maar ook Grieks, Arabisch, Koerdisch en Noord-Afrikaans. Nadat ik…Ga door met lezen van “Baklava in Afrika”

0 $ Geschreven op 05 juni 2017   De zomer is in Nederland stiekem al begonnen en veel mensen hebben hun vakantie naar thuisland of een andere exotische bestemming al geboekt. Ieder jaar is het voor veel mensen weer op het internet zoeken naar goedkope deals of vluchten. Sommige mensen boeken hun vakantie ieder jaar op dezelfde wijze. Vroeger gingen we samen met ouders iedere zomer met de auto naar Algerije. De reis werd ieder jaar op dezelfde wijze gepland en geboekt, in januari werden…Ga door met lezen van “Retourtje ‘Bled’”