Courgette Een van mijn favoriete groenten en tegenwoordig ook een heel populair ingrediënt! Groene groenten zijn goed voor je en bovendien worden we er ook nog eens vrolijk van door de ruime beschikbaarheid in Nederland. Courgette klinkt Frans maar komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Het woordje courgette is, zoals het klinkt, wel Frans en in andere landen noemt men het squash of zucchini. De courgette is een onrijpe vrucht van de Cucurbita pepoplant en is familie van de komkommer, pompoen en augurk. Courgettes hebben een neutrale…Ga door met lezen van “Wat je absoluut in huis moest hebben, nummer 4 (courgette)”

Je hebt het vast vaker gehoord: ‘Als je veel groenten eet wordt je groot en sterk en raak je nooit ziek!’. Een manier waarop vele moeders hun kinderen proberen te overtuigen de groene groentjes op hun bord op te eten, wat vaak nogal een uitdaging is voor veel kleintjes. Zelf heb ik in mijn kindertijd veel moeite gehad met het ‘eet-je-bord-leeg’ principe en volgens mij is het mij als kind nooit gelukt om mijn portie op te krijgen. Ik weet eigenlijk niet zo goed of…Ga door met lezen van “De lekkerste sperziebonen # 3”

In de wereld van groenten, fruit en andere levensmiddelen zijn er een aantal producten die ik altijd in huis heb. Niet alleen omdat ik ze lekker vind, maar ook omdat ze super gezond zijn en handig zijn als ontbijt, lunch of avondeten. Ik heb echt van alles in huis, maar als ik zo kijk kan ik 20 dingen noemen waarvan ik vind dat jij ze ook in huis moet halen als je ze niet hebt. Heb je ze wel? Dan kun je misschien experimenteren met…Ga door met lezen van “Groene thee en munt”

0 $ Ooit gehoord van döner nachos? Ik niet! In deze zaak, waar je échte authentieke doner kebab kan vinden uit Duitsland, hebben ze voor maar £3,99 een nachos met doner snack, heerlijk geserveerd met kaassaus, tomaten-paprikasaus, verse donervlees naar keus (rund,kip of mix) en jalapeno pepers. Daarnaast krijg je ook nog eens drie andere sauzen die je erbij kan doen. Een heerlijke snack voor de lunch, of gewoon om gek te doen als tussendoortje. Voor tussen de 4 en 8 pond kun je een…Ga door met lezen van “German Döner Kebab, de beste tip voor döner wereldwijd – (Check it out in London!)”

0 $ SNACK heeft in België en Frankrijk een net wat andere betekenis dan voor ons in Nederland. Míjn ervaring met SNACK begon in Antwerpen. Na het behalen van mijn VWO diploma besloot ik doordat ik was uitgeloot voor de studie Geneeskunde om niet te studeren maar gewoon lekker een jaartje er tussenuit te gaan. Ik had in de laatste jaren van het voorgezet onderwijs veel Franse lessen gevolgd en ik wilde graag iets doen waarmee ik écht kon laten zien dat ik Frans kon en waardoor ik mijn…Ga door met lezen van “Le monde du SNACK”

0 $ In mijn vorige blog had ik kort genoemd dat ik van koken een uitdaging maak door verschillende soorten keukens met elkaar te combineren. Mijn Turks-Surinaams gerecht is een leuk voorbeeld daarvan. Mijn ervaring met Surinaams eten begon in 2013, toen ik in Amsterdam ging studeren. Een vriendinnetje van mij studeerde er al langer en liet mij kennis maken met de Amsterdams-Surinaamse ‘Roti’. Om heel eerlijk te zijn vond ik het toen helemaal niet zo lekker en ik weet nu ik getrouwd ben met een Surinaamse man ook heel…Ga door met lezen van “Turkse rijst en Surinaamse kip”

0 $ Mijn ervaring met Indiaas eten begon niet in Nederland, niet in India of Suriname maar in Malta! Zoals jullie weten ben ik dit jaar voor het eerst naar Malta op vakantie geweest en was dit een geslaagde reis. Naast de geweldige ligging van het land en de aardige mensen was het eten heerlijk en heb ik daar mogen kennis maken met de authentieke Indiase keuken! Ik ben twee keer uit eten geweest in twee verschillende Indiase restaurants, de beste van Malta! De eerste keer had…Ga door met lezen van “Mango Chicken Curry”

0 $ Ben jij ook op zoek naar iets lekkers wat je zelf kan maken maar je niet te veel tijd kost? Ook niet te veel ingrediënten? Waar ook nog eens geen melk of bloem in zit? Alors là – vous êtes à la bonne adresse – of tewel, ik heb een superleuk recept voor je! Deze kokoskoekjes kan iedereen maken en zijn binnen minder dan een uur klaar. Let erop dat je – met schone handen werkt – de koekjes niet aanraakt als je ze…Ga door met lezen van “Bloemvrije kokoskoekjes”

0 $ Wie houdt er nou niet van een heerlijk stukje baklava met pistache of walnoten? In Nederland kennen we Baklava vooral als een Turks gebakje dat we bij de Turkse bakker of supermarkt kopen. Vooral op feestjes is Baklava een belangrijk onderdeel geworden van de Nederlandse maatschappij, want zelfs op vieringen zoals Kerst en Nieuwjaar bestelt ons volk graag wat Baklava bij de bakker of zelfs online! Baklava is voor mij echter niet alleen Turks, maar ook Grieks, Arabisch, Koerdisch en Noord-Afrikaans. Nadat ik…Ga door met lezen van “Baklava in Afrika”

0 $ Tajine is zowel een Noord-Afrikaans gerecht als een van aardewerk en vaak handgemaakte oranjekleurige stoofpot. Anno 2017 kun je zowel de gerechten (in pakjes) als de pot bij verschillende bekende winkels kopen, zoals de Albert Heijn en de Xenos. Wat er in Marokko onder tajine wordt verstaan is niet altijd hetzelfde als in buurlanden Algerije en Tunesië, maar alle drie de volken zijn het erover eens dat het gaat om een van aardewerk gemaakte stoofpot die in iedere authentieke keuken is te vinden. Verschillende soorten gerechten, die…Ga door met lezen van “Tajine X”