Vandaag wil ik jullie kort vertellen hoe jullie ondanks de drukte van deze tijd, slecht weer of een klein huis tóch fit kunnen blijven! Totdat ik begon met studeren heb ik eigenlijk altijd gesport. Ik heb het sporten gelukkig vanuit huis meegekregen, zowel mijn vader als broers voetballen meerdere keren per week en hebben mij ook altijd aangespoord om te gaan sporten. Mijn vader wist veel van conditietraining en de juiste oefeningen voor sterke buik- en beenspieren. Ik jogde minimaal drie keer per week en…Ga door met lezen van “Mijn 30-minuten workout”

Voordat ik naar Algerije vertrok ben ik lid geworden van een groep op Facebook waar mensen met een Algerijnse achtergrond dingen delen die met Algerije te maken hebben. Doordat ik regelmatig blog over Algerije en ik zelf Algerijns ben leek het me wel handig om in zo’n groep te zitten. En dat was géén slecht idee, ik kwam er namelijk via die groep achter dat er een nieuw hotel was geopend in de stad die ik dezelfde zomer nog wilde bezoeken, namelijk in Tlemcen (Algerije). Tlemcen, de…Ga door met lezen van “Tlemcen”

Wat doe jij op je vrije zondagmiddag? In de tuin een boek lezen of netflixen op je kamer? Of ben je al aan het voorbereiden voor de barbecue van vanavond? Gisteren heb ik in mijn post verteld dat het handig is om zelf eens aan de slag te gaan met ‘fast food’, of gewoon, eten wat je zelf lekker vind en je normaal buiten haalt of bestelt. Afgelopen week wilde ik experimenteren met home-made burgers. Met home-made burgers bedoel ik niet kant-en-klare burgerbroodjes en gehakt uit de supermarkt thuis…Ga door met lezen van “100% home-made burgers”

De koekjes die je op de foto ziet worden, afhankelijk van het land waar ze gemaakt worden, montecaos, ghribïa, ghriba of ghraïba genoemd. De koekjes worden voornamelijk in Noord-Afrika en in Libanon en Syrië gemaakt en zijn lichtzoet van smaak. Ghribïa bevat maar drie ingrediënten en vereist helemaal geen enkele bakervaring, omdat de bereidingswijze super makkelijk is. We leven in een tijd waarin we allemaal op zoek zijn naar gemak en waarin niet iedereen de tijd heeft om urenlang in de keuken te staan. Vandaar…Ga door met lezen van “Montecaos – ook wel Ghribïa”

Bonen, een onterecht minder gewaardeerd maar super gezond en voedingsrijk product dat in de bekendste wereldkeukens wordt gebruikt bij het bereiden van overheerlijke gerechten. Als kind was ik absoluut geen fan van het woordje ‘Loubia’, het Algerijnse (oorspronkelijk Spaanse) woord voor bonen. Mijn moeder had de gewoonte om het avondeten af te stemmen op het weer, was het regenachtig en koud, dan kookte ze vitaminerijke gerechten met veel groenten zodat we voldoende weerstand op konden bouwen. Achteraf gezien ben ik heel blij dat zij dat…Ga door met lezen van “Bonen, een voedingsrijk maar minder gewaardeerd gerecht”